La maleta és la història (Giza, la niña de la maleta)

Avui, 19 de març a l’auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna se’ns presenta la història de Giza, la niña de la maleta, un documental dirigit per David Serrano Blanquer amb la col·laboració de la Silvia Morón, documentalista i co-guionista d’aquest documental i Jaume Benet realitzador del documental. Tots tres són docents a la Facultat de Comunicació Blanquerna. Finalment el moderador d’aquest acte ha sigut en Federico Szarfer alumne de la 14 promoció. Aquest documental tracta la història d’una família jueva que intenta mitjançant tots els mitjans sobreviure al gueto de Varsòvia. El gueto de Varsòvia era un barri on els alemanys hi van construir murs alts perquè la gent que estava dins no pogués conèixer el que estava passant a fora. “ En aquell gueto estaven els meus pares, que desgraciadament no van poder marxar”, explica Giza en el documental.

Quan va ser treta del gueto de Varsòvia solament tenia vuit mesos i a més estava greument malalta. Durant la seva estada amb la família cristiana se li va canviar la identitat i adjudicar el nom de Stefcia.

Quan s’acabà la guerra Giza va ser acollida pels seus oncles, l’única família que li quedava. Aquesta única família que Giza tenia se la va endur a l’Uruguai on allà començà la seva vida volent deixar enrere el passat. Quan vivia amb els seus oncles alhora la seva família d’acollida li enviaven cartes per poder saber com es trobava, però malauradament els seus oncles li ho van ocultar durant molt de temps.

És així com després de seixanta-cinc anys Giza es retrobava amb aquella família d’acollida. Un dia qualsevol Giza va rebre una trucada inesperada des de Varsòvia. La primera reacció que va tenir ella va ser dir: “jo ja no tinc família a Varsòvia”. Però li digueren que aquí l’estava buscant la família que l’acollí més de set anys. Giza, en estat de xoc no s’ho podia creure. Així que li passaren una fotografia on s’hi va reconèixer quan era petita.

“Em vaig adonar que el meu rol a la vida és transmetre aquesta història perquè el món, ignorant o no, aprengui i lluiti perquè mai més ningú sigui inferior o superior a algú”, ens diu com a tall de reflexió.

El documental conclou amb l’explicació dels nets. Els hi dóna moltíssima importància perquè considera que són allò que els nazis no van poder destruir.

A continuació us trobareu un enllaç on s’entrevista en David Serrano Blanquer, director d’aquest emotiu projecte:

Ariadna Pey

img_5169 img_5170

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: